Nurmon Hieronta ja Hyvinvointi
Palvelut:
- Klassinen hieronta
- Mobilisoiva hieronta
- Kalvo- ja sidekudoskäsittely (fasciahieronta)
- Purentalihasten hieronta
- Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta
- Hieronnat kotikäynteinä
- Pintalämpöhoidot
- Syvälämpöhoito eli ultraäänihoito
- Kinesioteippaus
- Ohjatut Foamroller tunnit

Hieronta ja raskaus:
Raskaudesta on hyvä kertoa hierojalle hyvissä ajoin. Hierontaan voi tulla myös raskaana ollessa, jos vointi on muuten hyvä. Hieronta tapahtuu silloin kylkimakuulla tai hierontatuolissa istuen.

Klassisen hieronnan hyödyt:
- Rentouttaa, rauhoittaa ja tuo hyvää oloa
- Vilkastuttaa verenkiertoa sekä lisää hapen ja ravinteiden kulkua
- Poistaa kuona-aineita
- Vähentää turvotusta
- Nivelten liikkuvuus paranee
- Lihakset rentoutuvat
- Edesauttaa ihokudoksen uusiutumista
- Ennaltaehkäisee jännitystiloja
- Palauttaa lihaksia rasituksesta
- Lievittää kipua, stressiä ja päänsärkyä

Pintalämpöhoito:
Lämpöä käytetään lievittimään kipua, parantamaan verenkiertoa ja kudoksen aineenvaihduntaa, sekä vähentämään paikallisesti lihasjännitystä. Lisäksi lämpö rentouttaa ja rauhoittaa. Pintalämpöhoito sisältyy hieronnan hintaan.

Syvälämpö- eli ultraäänihoito:
Ultraäänihoito on syvälämpöhoito, jolla saadaan lämpövaikutus syvemmälle kudoksiin kuin esim. lämpöpakkauksilla. Ultraäänihoidossa kudokseen johdetaan erityisen väliaineen välitysellä mekaanista nopeaa värähtelyä, joka muodostaa ääniaaltoja. Tämä saa kudosten verenkierron ja aineen vaihdunnan paranemaan, sekä tarvittaessa nostaa kudosten lämpötilaa. Hoitoa voidaan antaa joko sykkivänä tai jatkuvana tuottaen lämpövaikutuksen riippuen hoidettavasta alueesta ja vaivan asteesta. Ultraäänihoitoa käytetään usein lihasten, nivelten, nivelsiteiden ja jänteiden ensihoitona ennen varsinaista hoitoa.

Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta:
- Kesto noin 45 minuuttia
- Tehdään pääasiassa jalkaterän alueelle, mutta osittain myös säären alueelle
- Stressin lievittämiseen
- Päänsärkyyn ja migreeniin
- Aineenvaihdunnan ongelmiin (esim. ummetus, verenkierto, turvotus)
- Alaselän ongelmiin (esim. noidannuoli, iskias)
- Niska-hartiaseudun jännitystiloihin

Miellyttävä ja rentouttava hieronta, ja vaikutus tuntuu kuitenkin koko kehossa. Hieronnan jälkeen nautitaan runsaasti vettä, että kuona-aineet kulkeutuvat kehosta pois. Hieronnan jälkeen on syytä välttää rasitusta, jotta keho saa palautua hoidosta. Vyöhyketerapeuttista jalkahierontaa ei suositella raskaanaoleville.

Tulethan jalkahierontaan puhtain jaloin. Pue päällesi rennot housut (joiden lahkeet on helppo kääriä ylös), sekä sukat jotka on helppo riisua.

Vyöhyketerapeuttisen jalkahieronnan hoidon esteitä ovat mm.: Elinsiirrot, syöpä aktiivivaiheeessa, tulehdussairaudet, sydämentahdistin, säärihaavat.

Kinesioteippaus:
Kinesioteippauksella pyritään tasapainottamaan niveliä ja keventämään sekä ohjaamaan nivelten ja lihasten kuormitusta. Lisäksi sillä voidaan esimerkiksi parantaa asentoa. Kinesioteippauksessa hyödynnetään kinesioteipin ihon kaltaisia ominaisuuksia. Teipin palautuva elastisuus on samanlainen kuin iholla, noin 30-40%.

Teippiä voi parhaimmillaan pitää parikin viikkoa ja se kestää suihkussa käyntiä, uimista ja saunomista. Materiaali on puuvillaa ja käytettävä liima on akryylipohjainen.

Tuotteet:
- Mutjutin - jälleenmyynti, taskukokoinen kalvohierontaväline, lisätietoja mutjutin.fi
- Kinesioteipit
- Kipuvoiteet
- Nystyräpallot
- Hierontarullat
- Oriflamen tuotteet, sekä hyllystä että tilaamalla, kysy lisätietoja